Το προσωπικό μας

Διευθύντρια: Καλούσιου Αφροδίτη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βρεφονηπιοκομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Από το 1993 έως και το 2003 εργάστηκε σε διάφορους Παιδικούς Σταθμούς ως Βρεφονηπιοκόμος, καθώς και ως Καθηγήτρια Τεχνικών Εποπτικών Μέσων στο Ι.Ε.Κ. Ευόσμου. Από το 1989 έως το 1999 έχει πραγματοποιήσει διάφορες έρευνες και έχει συγγράψει εργασίες με τα αποτελέσματα των ερευνών (Χειροτεχνικές – Αισθητικές δραστηριότητές, Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σκέψης του νηπίου, Η υιοθεσία ως μέτρο κοινωνικής προστασίας του απροστάτευτου παιδιού, Το παιδικό θέατρο, θεωρία και έρευνα, Το παιδαγωγικό υλικό στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, θεωρία και συγκριτική έρευνα, Τεχνικά Εποπτικά Μέσα στην Προσχολική Αγωγή). Τον Αύγουστο του 2005 αποφασίζει να ανοίξει έναν δικό της Παιδικό Σταθμό στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, «Το Κουκί και το Ρεβύθι», θέλοντας να στηρίξει και να αναβαθμίσει την εκπαίδευση των παιδιών προσχολικής ηλικίας στον τόπο διαμονής της. Παράλληλα συμμετέχει συνεχώς σε πολλαπλά σεμινάρια πάνω στο αντικείμενό της, προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να ενημερώνεται συνεχώς, με στόχο το μέγιστο παιδαγωγικό αποτέλεσμα στην λειτουργία του Παιδικού Σταθμού.

Καθηγήτρια Μουσικοπαιδαγωγικής Αγωγής: Μαυροδήμου Μαρία

Είναι καθηγήτρια πιάνου και μουσικοπαιδαγωγός. Γεννήθηκε στην Αθήνα, ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Δ.Ω. Λαμίας και τις ολοκλήρωσε στο Δ.Ω. Θεσσαλονίκης, όπου απόκτησε Πτυχίο και Δίπλωμα Πιάνου μα βαθμό 10 Άριστα παμψηφεί με τις καθηγήτριες Μ. Λιακοπούλου & Μ. Καρυπίδου. Παράλληλα ολοκλήρωσε πρόγραμμα Μουσικοπαιδαγωγικής. Επιμόρφωσης στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Την ίδια περίοδο 1999 - 2000 απέσπασε Αριστείο Προόδου στη σχολή πιάνου. Έχει συμμετέχει σε σεμινάρια με τους Δ. Συκιά, B. Fredricksen, B. Ringeissen, Μ. Τιρίμο κ.α. Από το 1999 συνεργάζεται με τη Χ.Α.Ν. Ασβεστοχωρίου, ως καθηγήτρια πιάνου και από το 2008 συνεργάζεται με το Ωδείο Φ.Νάκας. Συνεργάζεται επίσης με διάφορα ωδεία της πόλης μας καθώς και με παιδικούς σταθμούς από το 2012. Εχει γράψει μουσικά βοηθήματα για το τμήμα προθεωρίας, καθώς και μουσικά βοηθήματα για τους παιδικούς σταθμούς για ηλικίες 3-5, καθώς και θεατρικά μουσικά έργα. Υπήρξε σύνοδος της ορχήστρας του Δ.Ω. Θεσσαλονίκης, έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ πιάνου καθώς και σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου. Είναι μέλος του σχήματος «Duo per tutti»,και έφορος στο Σύνδεσμο Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης.

Καθηγήτρια Αθλητικής Προπαιδείας: Αβραμίδου Θεοδώρα

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Α.Π.Θ. με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση. Εκπαιδεύτηκε από την αθλητική εταιρεία «PRSCHOOL» στη δημιουργία αθλητικών προγραμμάτων προσχολικής αγωγής. Από το 1998 έως σήμερα, έχει συνεργαστεί με πολλούς ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς διδάσκοντας Μουσικοκινητική Αγωγή, Στίβο, Τέννις, Παιδαγωγικά Παιχνίδια, Παραδοσιακούς Χορούς και Αθλοπαιδίες, όλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών, ηλικίας 3 έως 6 ετών. Έχει διδάξει ακόμα σε ιδιωτικά γυμναστήρια και σχολεία, στη Χ.Α.Ν.Θ. Θεσσαλονίκης, σε κατασκηνώσεις, παιδότοπους, αθλητικές ομάδες καθώς και σε Προγράμματα Άθλησης Για Όλους στους Δήμους Νεάπολης – Συκεών, Αμπελοκήπων, Παύλου Μελά, Ελευσίνας Αττικής και Ν. Ρυσίου. Επίσης έχει εργαστεί ως προπονήτρια Καλαθοσφαίρισης και ως Γυμνάστρια Ορθοσωμικής – Αεροβικής και Πιλάτες. Σήμερα εργάζεται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών και συνεργάζεται με ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς σε προγράμματα προσχολικής αγωγής. Παράλληλα είναι Μεταπτυχιακή φοιτήτρια πρώτου έτους στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Παιδαγωγός Προνηπίων: Βαϊναλή Μαρία

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2012 εργάζεται ως Παιδαγωγός και Νηπιαγωγός. Έχει παρακολουθήσει πολλαπλά σεμινάρια, ημερίδες, προγράμματα, διαλέξεις καθώς και συνέδρια πάνω στο αντικείμενό της. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει τη διατριβή της: «Η συμβολή της μουσικής στη διαχείριση νηπίων με διασπαστικές συμπεριφορές». Παράλληλα είναι Πτυχιούχος της Αγγλικής, Γερμανικής, καθώς και Νοηματικής Γλώσσας, είναι γνώστρια της γραφής Braille, ενώ ασχολείται με τους παραδοσιακούς χορούς και τη φωτογραφία.

Παιδαγωγός Μικρών Προνηπίων: Κράπη Ευδοξία - Χριστίνα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Βρεφονηπιοκομίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Από το 2011 εργάζεται ως Παιδαγωγός σε διάφορους Παιδικούς Σταθμούς. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και προγράμματα πάνω στο αντικείμενο, ενώ το συγγραφικό της έργο αποτελείται από την έρευνά της: «Η συμβολή του θεατρικού παιχνιδιού σε παιδιά με ειδικές ανάγκες στην προσχολική ηλικία». Είναι επίσης Πτυχιούχος της Αγγλικής και γνώστης της Ρουμάνικης Γλώσσας. Ασχολείται με την ιππασία, καθώς και με την λογοτεχνία.

Παιδαγωγός Απογευματινού Τμήματος: Μιχαλάκη Αδαμαντία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Από το 2013 είναι ενεργή ως Βρεφονηπιοκόμος, εμπλουτίζοντας, τακτικά, την εμπειρία της με διάφορες ημερίδες και σεμινάρια. Το συγγραφικό της έργο αποτελείται από την έρευνά της: «Μοντεσσοριανή αγωγή και σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις στην προσχολική ηλικία». Είναι Πτυχιούχος της Αγγλικής και Νοηματικής Γλώσσας. Ακόμη είναι λάτρης της γυμναστικής και της λογοτεχνίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τον σταθμό μας;
Καλέστε μας!